2020. július 6., hétfő

Magyarország, Miskolc, Lillafüred, SzG3



Felsőtárkányból a szerintem legszebb magyarországi úton elautókáztunk Lillafüredre. Az előző napi hatalmas viharnak azért voltak nyomai, iszapos, agyagos átfolyások az úton, kidőlt fák, de azt jó volt látni, hogy ettől eltekintve az erdők jó állapotban vannak, zöldek, virulnak. Lillafüredre érve jobbra van egy nagy parkoló, a COVID vírus miatt még éppen ingyenes volt. Jó parkoló hely, mivel innen Lillafüred központja csak pár perc séta. Elsőnek a Hámori tó partján sétáltunk egy jót, a déli oldalán van egy nagyon jó árnyékos erdei turista út, jó rálátással a tóra. Elmentünk majdnem a tó végéig, onnan visszafordulva a vízesés és a függőkertek felé vettük az utunkat. Alapvetően jó véleménnyel voltunk egész Lillafüredről, de itt már azért néhány helyen látszott a karbantartás hiánya. Pld. a virágágyásokból kezdett a fű kinőni a sétaútra. A vízesés most jó formában volt az előző napi nagy eső miatt. A vízesés tövében található az Anna barlang is (már korábban láttuk, a kiskutya miatt, akiért mentünk, egyébként is be volt határolva az időnk). Amúgy van még egy barlang Lillafüreden, ez a Szent István barlang. A függőkertek után még megnéztük a palotaszállót, ez viszont kifogástalan állapotban volt. Jó ötlet, hogy a parkja nincs lezárva, így ott is jót lehetett sétálni.
Lillafüreden megy keresztül a Lillafüredi Állami Erdei vasút, annak megállójában készítettem néhány jó képet a vasútról a vasúti fotó gyűjteményem kisvasúti részlegébe.
Ez után elmentünk Miskolctapolcára, ahol felvettük a kiskutyát, de előtte megnéztük még a központjában lévő szép parkot.


Vissza a főoldalra (katalógus)

Beszámoló Fotóalbuma (az összes itt készített kép) ITT található!
































Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése